Biotalarki pradawne ziarna Inków Siejeje BIO 55g

4.00 

Brak w magazynie



WAŻNE INFORMACJE:
platnosści za pobraniem Akceptujemy płatności za pobraniem.
Zamównienia telefoniczne Zamówienia telefoniczne: 730005263
Darmowa dostawa Darmowa dostawa powyżej 250zł dla ORLEN Paczka.
Czas wysyłki Czas wysyłki: 1-2 dni
Proukt Polski Polski producent.

Skład: kaszka kukurydziana* 86%, komosa ryżowa biała* 4%, komosa ryżowa czerwona 3%*, komosa ryżowa czarna* 2%, pestki dyni* 4%, sól kłodawska

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych

 

 

Ekologiczne biotalarki Siejeje stanowią świetną przekąskę dla dzieci na różne wyjścia z domu i alternatywę dla niezdrowych słonych odpowiedników do chrupania. Talarki idealnie pasują do małej rączki, a ich delikatny smak z pewnością przypadnie do gustu każdemu dziecku.

Biotalarki pradawne ziarna Inków Siejeje to talarki wypiekane z kukurydzy oraz z trzech gatunków komosy: białej, czerwonej i czarnej z dodatkiem pestek dyni. Biotalarki produkowane są z najwyższej jakości pełnoziarnistej kukurydzy, a specjalny sposób ich wypieku pozwala zachować wszystkie jej cenne właściwości odżywcze. Z kolei komosa ryżowa, inaczej quinoa, jest źródłem pełnowartościowego białka, zdrowych kwasów tłuszczowych, wielu witamin i składników mineralnych. Białko komosy ryżowej jako jedno z nielicznych białek roślinnych zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne, czyli takie, które nie są syntetyzowane w organizmie i muszą być dostarczane wraz z pożywieniem. Tradycyjne zboża są ubogie w te aminokwasy. Dodatkowo zawartość białka w komosie ryżowej jest dość wysoka. Produkt posiada certyfikat rolnictwa ekologicznego.

 

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1603kJ/379kcal
Tłuszcz 4g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g
Węglowodany 76g
w tym cukry 1,7g
Błonnik 1,3g
Białko 8,6g
Sól 1,2g

Informacje dodatkowe

Dla kogo

, ,

Przeznaczenie

,

Wiek

, , ,

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Biotalarki pradawne ziarna Inków Siejeje BIO 55g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *